Mediasta dataan – käsikirja digiajan mediatoimistoyhteistyöhön on ilmestynyt

Markkinointia sekä asiakkaana että toimistoissa tehnyt Ville Voipio on päivittänyt Mainostajien Liiton oppaan mediatoimistoyhteistyöstä. Mediasta dataan -kirja peilaa mediatoimistojen toimintaa vuonna 2017, jolloin keskiössä on data.

Suomessa medioiden sirpaloituminen on saavuttanut täysmittaisesti mediatoimistot. Niiden toiminnan fokus on muuttunut brändien tunnettuutta ja preferenssiä ajavista mediasuunnitelmista uusiin teemoihin kuten liidien generointiin, oman median hallintaan ja asiakkaiden digitaalisen infrastruktuurin rakentamiseen.

Yhteinen nimittäjä uudessa ajassa on data. Se saa kanavat pelaamaan yhteen ja kontaktoinnin osumaan kohderyhmään siellä, missä tämä kulloinkin liikkuu. Seurauksena perinteiset mediasuunnitelmat ja ajolistat jäävät pois. Strategisella tasolla brändistrategioiden ohi ovat ajamassa asiakkuusmarkkinoinnin näkökulma ja asiakaskokemusta nuotittavat triggerit polkuineen.

Mediasta dataan -kirja on kuvaus mediatoimistojen tehtäväkentästä vuonna 2017. Siinä on jotain vanhaa ja jotain uutta. Perinteinen markkinointi osasi hyvin strategisen asemoinnin näkökulman, kun taas uusi digitaalinen aika painottaa taktista suorittamista. Markkinoijille ymmärrys molemmista on tarpeen ja siksi tämäkin kirja on kuvaus niistä rinnan, lomittain ja samaan aikaan soveltaen. Kirja perustuu Thomas Pimenoffin Mainostajien Liitolle vuonna 2009 kirjoittamaan mediatoimistoyhteistyön oppaaseen.

Ville Voipio on tehnyt uraa mainos- ja mediatoimistoissa sekä Nokian globaalissa digimarkkinoinnissa. Nykyisin hän toimii Storan Enson liiketoiminnan kehityksessä. Häneltä ilmestyi vuonna 2006 markkinoinnin näkökulmia yhdistävä kirja Pitsaus.

Lisätietoja:
Ville Voipio, p. 050 562 1809, vville@gmail.com
Janne Häivälä, Mainostajien Liitto, p. 040 5353960, janne.haivala@mainostajat.fi

[button link=”https://mainostajat.fi/project/mediasta-dataan/tilaa/”]Tilaa kirja[/button]

ISBN 978-952-5262-53-7 134 s.
Hinta 48 e, Mainostajien Liiton jäsenyrityksille ja oppilaitoksille 38 e. Hintoihin lisätään alv 10 % ja postituskulut.