Analytiikka

Digitaalisen analytiikan auditointi 

Tiedätkö kuinka laadukasta organisaation tallentama data on?

Koronavirus on vaikuttanut monien yritysten ja organisaatioiden toimintaan merkittävästi. Poikkeustilanne on samalla vaikuttanut median käyttötottumuksiin ja kuluttamiseen. Digitaalisten kanavien käyttö on kasvanut merkittävästi ja verkkokauppa on joillakin toimialoilla kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Verkkopalvelut ja mobiilisovellukset ovat entistäkin merkittävämmässä roolissa. Monet organisaatiot tallentavat dataa digitaalisista kanavista ja tekevät päätöksiä dataohjautuvasti, mutta tiedätkö kuinka laadukasta data oikeastaan on? 

Digitaalisen analytiikan auditointi antaa vastauksen tähän kysymykseen. Laadukas data toimii perustana, kun organisaation toimintaa ohjataan ja analytiikan hyödyntämistä kehitetään. Auditoinnin aikana asiantuntija käy läpi itsenäisesti analytiikkajärjestelmien asennusta, digitaalisen mainonnan ja sosiaalisen median kanavia. Asiakas vastaa lisäksi online-kyselyyn, jonka avulla kartoitetaan organisaation kyvykkyyttä hyödyntää dataa. 

Auditoinnin sisältö

Digitaalisen analytiikan auditointi sisältää lähes sata erilaista tarkastuspistettä kuudella eri osa-alueella. Auditoinnissa käsitellään seuraavia asioita:

  • Käytössä olevat eri järjestelmät sekä näiden seurantakoodit
  • Järjestelmien väliset linkitykset ja integraatiot
  • Hakukoneoptimointiin liittyvät asiat analytiikan näkökulmasta
  • Analytiikkajärjestelmien asetukset
  • Olennaisen datan tallentaminen
  • Datan hyödyntäminen

Auditoinnin lopuksi saadaan pisteytys sekä helposti ymmärrettävä liikennevalomittari (punainen, keltainen, vihreä). Analytiikan auditointi dokumentoidaan suomeksi tai englanniksi (taulukko ja esitys) ja kehitystoimenpiteet priorisoidaan. Auditoinnin lopputuloksena saadaan siis konkreettiset kehitystehtävät sekä yksinkertaistettu pidemmän aikavälin suunnitelma. Auditointi käydään läpi asiakkaan kanssa henkilökohtaisessa tai etäpalaverissa siten, että asiat varmasti ymmärretään samalla tavalla. Auditoinnin suorittaa sertifioitu asiantuntija.

Digitaalisen analytiikan toteutus

Ennen analytiikan auditoinnin aloittamista allekirjoitetaan asiakkaan kanssa salassapitosopimus. Auditointia varten asiakas antaa toimittajalle riittävät oikeudet eri järjestelmiin. Auditoinnin toimitusaika on noin kaksi viikkoa tilauksesta ja purkupalaveri sovitaan heti tilauksen jälkeen. Tilauksen jälkeen asiakkaalle toimitetaan linkki online-kyselyyn. Vastaamiseen menee aikaa noin 5-10 minuuttia ja aikaa vastaamiseen on noin viikko.

Digitaalisen analytiikan auditoinnin tuottaa yhteistyökumppanimme Petri Mertanen

Tutustu auditointiin verkkokaupassamme 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiitus Kareno

Jonna Muurinen

Jesse Ketonen

Hermanni Nurila