Mainostajien Liiton jäsenyrityksille neljä leijonaa Cannesista

Fazer, Finavia, Plan International Suomi ja S-ryhmä nappasivat neljä pronssista leijonaa Cannesista kotiin tuomisiksi. Mainostajien Liiton toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki on tyytyväinen jäsenistön saamaan leijonamäärään.

– Neljä leijonaa oli hyvä osoitus siitä, että jäsenistömme koostuu Suomen parhaista mainostajista, jotka uskaltavat rikkoa myös perinteisiä rajoja ja ovat jo toinen jalka tulevaisuudessa. Onnittelen suuresti kaikkia voittajia sekä näiden toimistoja, jotka ovat yhdessä todistaneet, että Suomessa osataan tehdä kansainvälisen tason mainontaa. Kaikki voittajatyöt ovat omalla tavallaan innovatiivisia, rohkeita ja hyödyntävät uusia kanavia tehokkaasti, hän jatkaa.

Fazer Sirkkaleipä -lanseeraus palkittiin Sustainable Development Goals -sarjassa pronssisella leijonalla. Sama työ voitti Mainostajien Liiton järjestämässä Adprofit-kilpailussa Vuoden parhaan lanseerauksen sarjan. Adprofit-ylituomariston näkemys oli kilpailussa, että Fazer Leipomot onnistui monella tasolla lanseerauskampanjassaan. Iso yritys osoitti pystyvänsä toimimaan ketterästi ja reagoimaan ajankohtaiseen keskusteluun. Fazer Sirkkaleipä ylsi Cannesissa finaaliin myös kategoriassa Food & Drink.

Finavia palkittiin #LIFEINHEL kampanjasta, joka sai kunniamaininnan Adprofit -kilpailun kampanjasarjassa. Adprofitin ylituomaristo piti kampanjaa rohkeana ideana, jossa oli huikea toteutus. Uutta oli ennen kaikkea se, että toteuttajana oli lentoasema, joka pyrki näin parantamaan Suomi-mielikuvaa. Ylituomaristo kiitteli hienoa oivallusta, nopeaa reagointia ja rohkeaa toteutusta.

Plan International Suomi sai pronssisen leijonan Sheboard-sovelluksella. Näppäimistösovellus perustuu ennakoivaan tekstinsyöttöön, joka ehdottaa tytöistä voimaannuttavia sanoja ja vaihtaa stereotyyppisiä tyttöihin liittyviä sanoja vahvempiin ilmaisuihin. Sheboard kyseenalaistaa tapamme puhua tytöistä ja tytöille ja kannustaa meitä kaikkia muuttamaan puhettamme tyttöjä voimaannuttavaksi.

S-ryhmä sai pronssisen leijonan Prisman Hihna247 toteutuksella, joka rullasi jälleen tänä juhannuksena. Mielenkiintoista on, että Hihna247-projekti on tehty S-ryhmän sisäisellä tiimillä. Kysyimme S-ryhmän Veli-Pekka Ääriltä tunnelmia heti leijonan saannin jälkeen.

– Hyvältä tuntuu ja hihnaa juhlitaan hihnalla juhannusaattona ja -päivänä. Se on juhannusperinteemme. Idea hihnaan lähti Yhteishyvän kesäpäiviltä, kun mietimme, ”mikä voisi olla meidän Norppalive”. Pahinta mitä olisi voinut tapahtua, olisi ollut se, että meille olisi naurettu. Seuraavaksi suuntaamme kohti kesälomaa.