Riikka-Maria Lemminki on Mainostajien Liiton uusi toimitusjohtaja

Riikka-Maria Lemminki Mainostajien Liiton toimitusjohtajaksi Riikka-Maria Lemminki Mainostajien Liiton toimitusjohtajaksi

Mainostajien Liiton uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM Riikka-Maria Lemminki. Hänellä on pitkä kokemus markkinoinnista, myynnistä ja kansainvälisestä kaupasta. Viimeksi hän on ollut johtavana konsulttina Alma Mediassa.

Riikka-Marialla, 42, on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus markkinoinnin, asiakkuudenhallinnan ja myynnin tehtävistä. Erityisesti liiketoiminnan digitalisointi ja digimarkkinointi ovat olleet hänen uraansa ohjaavia tekijöitä. Mainostajien Liittoon Riikka-Maria tulee Alma Mediasta, jossa hän toimi johtavana konsulttina vastaten myös Alma Talent CRM:n myynnistä. Aikaisemmin Riikka-Maria oli JM Tieto Oy:n osakkaana ja markkinointipalveluiden vetäjänä. Sitä ennen hän vastasi ALLU Group -konsernin kaikkien yhtiöiden markkinoinnista. Mainostajien Liiton toimitusjohtajana hän aloittaa 28.8.2017.

– Odotan innolla uutta tehtävääni Mainostajien Liitossa. Haluan viedä liiton entistä lähemmäksi myös pienempiä yrityksiä ja laajentaa jäsenkunnan kirjoa. Tulemme hyödyntämään digitaalisia kanavia ja toimintamalleja entistä tehokkaammin Mainostajien Liiton kehityksessä. Haluamme olla tukemassa yritysten menestystä ja nostaa markkinoinnin roolia, sanoo Riikka-Maria Lemminki.

– Riikka-Marian vahva digitaalinen osaaminen vakuutti valinnasta päättäneen liiton hallituksen. Hänen johdollaan Mainostajien Liiton palveluja suunnataan entistä enemmän myös pienemmille kasvuyrityksille, joille tarjotaan apua kaupallistamiseen. Haluan kiittää myös liiton aiempaa toimitusjohtajaa Ritva Hanski-Pitkäkoskea, joka luotsasi liittoa 16 vuoden ajan, Mainostajien Liiton hallituksen puheenjohtaja, Smartumin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen toteaa.

Mainostajien Liitto on vuonna 1951 perustettu markkinoijien edunvalvoja, jolla on noin 400 jäsenyritystä. Se on osa globaalia markkinoijien verkostoa kattojärjestönsä World Federation of Advertisersin (WFA) kautta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki, p. 040 578 1974, riikka-maria.lemminki(at)mainostajat.fi
Hallituksen puheenjohtaja Tommi Rytkönen, p. 0400 849 819, tommi.rytkonen(at)smartum.fi

Riikka-Marian kuva ladattavissa http://bit.ly/R-ML

Mainostajien Liitto edustaa markkinoijia ja brändinrakentajia. Noin 400 jäsenyrityksemme panostukset ovat 80 prosenttia markkinointiviestinnän panostuksista Suomessa. Monipuoliset neuvontapalvelumme, julkaisut ja tapahtumat auttavat jäseniämme menestymään. Olemme myös eturivissä kehittämässä hyvää kauppatapaa, vastuullista markkinointia sekä markkinoinnin tehokkuutta Suomessa.