Parempia verkkomainoksia – Coalition for Better Ads

Better Ads - verkkomainonta paremmaksi

Coalition for Better Ads loi standardit paremmalle verkkomainonnalle

 

Mainonta rahoittaa mediaa ja monenlaista sisältöä kokonaan tai osittain. Verkkomainonta mahdollistaa myös sosiaalisen median palveluja. Kuluttajat ovat kuitenkin usein turhautuneita verkkomainoksiin, jotka häiritsevät heidän käyttökokemustaan – keskeyttävät tai hidastavat selailua. Myös mainonnanesto-ohjelmien käyttö lisääntyy.

Coalition for Better Ads, useiden alan järjestöjen ja yritysten yhteinen kansainvälinen hanke, loi standardit paremmalle verkkomainonnalle. Standardien määrittelyä edelsi laaja tutkimus, johon osallistui 25 000 kuluttajaa. Mainostajien Liitto on kattojärjestönsä World Federation of Advertisersin kautta (WFA) mukana hankkeessa.

Tutkimus tunnisti eri verkkomainonnan tyyppejä, jotka sijoittuivat heikoimmin käyttäjäkokemuksen eri tekijöillä arvioituna: kuusi pöytäkoneilla ja 12 mobiilissa. Ärsyttävimpiä mainosmuotoja pöytäkoneilla olivat muun muassa popup-mainokset, automaattisesti äänet päällä käynnistyvät videomainokset ja pakolliset mainokset ennen pääsyä halutulle sivulle. Mobiiliympäristössä kismittäviä olivat lisäksi esimerkiksi animaatiot ja koko näytön peittävät mainokset.
Coalition for Better Ads kehottakin alan toimijoita hyödyntämään näitä tuloksia kuluttajakokemuksen parantamiseksi verkossa.

Katso kuvat mainostyypeistä lataa tiedostot -linkistä ja lisätietoa BetterAds-sivuilta.