Kuluttajat voivat nyt ladata kaiken mitä Apple heistä tietää

Apple on avannut 23.5.2018 uuden tietosuojasivun (Data and Privacy Website), jossa kuluttajat voivat ladata kaikki henkilökohtaiset tietonsa Applen palveluissa.

Kuluttaja saa itselleen hallinnan iCloudiin tallennettuihin tietoihin kuten kuvat ja tiedostot, kontaktit, muistutukset, kirjanmerkit, ostokset, laitehuoltoon liittyvät tiedot ja käyttöstatistiikan.

Toistaiseksi palvelu on käytössä vain Euroopassa (EU + 4 maata) mutta laajenee myöhemmin maailmanlaajuiseksi. Palvelussa voi päivittää omia tietoja, asettaa tili passiiviseksi ja kokonaan poistaa tallennettuja tietoja. Kuvatiedostojen kokoamiseen ladattaviksi paketeiksi voi mennä jopa viikko. Apple ilmoittaa pyynnön lähettäneelle sähköpostilla, milloin hänen tiedostonsa ovat ladattavissa.

Tilin muuttaminen passiiviseksi (deactivate) irrottaa käyttäjän väliaikaisesti Applen ekosysteemistä ja estää mm. FaceTimen ja iMessagen käytön. Palveluun on mahdollista palata myöhemmin ilman, että esim. oma ostohistoria on kadonnut. Tietojen kokonaan poistaminen on lopullista ja sen Apple tuplavarmistaa väärinkäytösten estämiseksi.

 

Applen tietosuojasivu